Lancering preventiecampagne huidkanker 2019: ‘Het gevecht tegen huidkanker… begint in je hoofd’

Lancering preventiecampagne huidkanker 2019: ‘Het gevecht tegen huidkanker… begint in je hoofd’

Persuitnodiging Euromelanoma • Dinsdag 2 april • 11 uur • Living Tomorrow in Vilvoorde

Het aantal huidkankerpatiënten blijft wereldwijd toenemen. Ook in ons land is de stijging zorgwekkend -350% in 12 jaar! - met elk jaar meer dan 38.000 nieuwe gevallen erbij. Bovendien toont nieuw onderzoek aan dat bijna de helft van de patiënten die zelf symptomen van huidkanker waarnemen, drie tot zes maanden wacht om professionele hulp in te roepen. Dermatologen geloven dat meer dan de helft van de overlijdens door melanomen, de meest agressieve vorm van huidkanker, vermeden kan worden als de patiënt sneller medische hulp inschakelt.

De 21e sensibiliseringscampagne van Euromelanoma zoomt daarom in op een holistische benadering van huidkanker, met nadruk op zowel de fysieke als psychologische aspecten voor de patiënt. Op dinsdag 2 april wordt de campagne ‘Het gevecht tegen huidkanker… begint in je hoofd’ gelanceerd, samen met de resultaten van het wetenschappelijk onderzoek. De persconferentie vindt plaats om 11 uur bij Living Tomorrow in Vilvoorde (Indringingsweg 1).

PROGRAMMA
11.00 u 
            
Welkom met koffie

11.15 u             
Intro door professor Véronique del Marmol, voorzitster Euromelanoma Europa

11.25 u             
Voorstelling campagne 2019 door dermatoloog Thomas Maselis

11.35 u             
"Preventie van huidkanker: meer dan een kwestie van gezond verstand" door Stephan Van den Broucke PHD, professor en vice-decaan van de faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen aan het UCL

11.45u             
"Het is maar een vlekje: tussen minimaliseren, vermijden en ontkennen" door Julien Tiete van het Erasmusziekenhuis, dokter in de psychologie

11.55 u             
Q&A en mogelijkheid tot interview

12.10 u             
Receptie & lichte lunch

ANTWOORD
Graag uw aanwezigheid bevestigen bij Sarah Coppens van RCA, via mail naar sarah.coppens@rca.be. Kan u niet aanwezig zijn, maar wil u graag een (telefonisch) interview met een spreker? Geef dan gerust een seintje op het nummer 0497 45 13 10.