RCA Group biedt medewerkers gratis huidonderzoek aan

RCA Group biedt medewerkers gratis huidonderzoek aan

Als communicatiebureau van Euromelanoma, dat jaarlijks een campagne lanceert in de strijd tegen huidkanker, kent RCA Group het belang van sensibilisering als geen ander. Tijdens de jaarlijkse preventieweek, van 14 tot 18 mei, geeft het bedrijf zijn medewerkers daarom de kans om op het werk de huid te laten onderzoeken door een deelnemende dermatoloog.

Voor het derde jaar op rij ondersteunt RCA Group de communicatie van Euromelanoma, het Europees netwerk van dermatologen. Ivo Clerix, Gedelegeerd Bestuurder bij RCA Group: “De bewustmakingscampagne bestaat vandaag 20 jaar en is meer dan ooit nodig. Elk jaar komen er in België 37.000 huidkankerpatiënten bij. De nationale preventieweek inspireerde ons om met het bedrijf deel te nemen. Intussen zijn zo’n 50 collega’s ingegaan op het vrijblijvende voorstel om hun huid te laten controleren op verdachte vlekjes.”

Een initiatief dat collega Ben Roggen (28) alleen maar kan aanmoedigen. “Ja, ik kan het niet genoeg herhalen: bescherm je tegen te veel zon en win, als je je zorgen maakt, altijd professioneel advies in. Want bij vroegtijdige diagnose kan je huidkanker genezen. Twee jaar geleden, na een vakantie in Spanje, trok ik met een verdacht vlekje op de knie naar mijn dermatoloog. En plots bleek ik een melanoom te hebben, de meest agressieve vorm van huidkanker. Omdat er risico op uitzaaiing was, nam de chirurg weefsel rond het melanoom weg en ook de dichtstbijzijnde lymfeklier. Ik was niet echt een voorbeeld op het vlak van huidbescherming, maar probeer dat nu wel te zijn. Bijvoorbeeld door de mensen rond mij bewust te maken van het belang van preventie. Zo vraag ik, elk jaar op mijn verjaardag, mijn familie en vrienden om een afspraak te maken bij de dermatoloog. Dat is voor mij het mooiste cadeau dat ze mij kunnen geven.”

Op de website www.euromelanoma.org vind je alle informatie over hoe huidkanker voorkomen en vroegtijdig herkennen.

Voor meer info
RCA PR I Sarah Coppens I Tel. +32 497 45 13 10 I sarah.coppens@rca.be I www.rcapress.be